UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ відзвітувала про зрив провокації російських спецслужб у Львові

Шостого вересня у Львові планувалося провести так звані "Збори матерів учасників АТО".

Служба безпеки України повідомила про фіксацію та попередження проведення у Львові "фейкової" акції, зрежисованої в Росії з метою розхитування ситуації в країні.

"За задумом російської сторони, шостого вересня у Львові планувалося провести так звані "Збори матерів учасників АТО", під час яких піддати критиці державну політику, у першу чергу на Сході України, та закликати до припинення антитерористичної операції на будь-яких умовах. Організатор заходу, мешканка Волині та одна з провідних функціонерів "Російського культурного центру", за російські кошти, найняла в якості учасників пересічних громадян", – йдеться в повідомленні відомства.

Оперативники спецслужби задокументували, що для "масовки" організатори винайняли за 400 гривень майже сотню пенсіонерів і студентів, які повинні були імітувати родичів учасників АТО. Жодного члена сім'ї учасника АТО серед протестувальників, при цьому, не було.

Раніше повідомлялося, що з України примусово вислали громадянку Росії, співробітницю пропагандистського "Першого каналу" Ганну Курбатову. Крім того, Курбатовій на три роки заборонили в'їзд на територію України. У СБУ пояснили, що таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що її діяльність завдає шкоди національним інтересам України,