UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ відзвітувала про викриття схеми з незаконного орендою нерухомості «Укроборонпрому»

Керівництво підприємства здало приміщення в оренду без узгодження з Фондом держмайна.

Керівництво одного з харківських підприємств держконцерну «Укроборонпром» здавало в оренду нерухомість в обхід Фонду державного майна і тим самим завдало збитків державі, стверджують у Службі безпеки України.

Оперативники СБУ задокументували, що посадові особи підприємства в травні 2019 року здали в оренду підприємцям виробничі приміщення і відкритий майданчик. Загальна площа цих об'єктів перевищує 1 тисячу квадратних метрів. Ще майже 700 метрів були орендовані взагалі без документального оформлення.

Згідно із законодавством, договір оренди має бути в обов'язковому узгоджений з Фондом держмайна для визначення реальної вартості. 30% орендної плати повинно надходити до державного бюджету.

За оцінками правоохоронців, сума завданих державі збитків наближається до 1 млн гривень.

Фігурантам виробництва готують повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 264 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Операцію провели слідчі обласного управління поліції за оперативної підтримки СБУ та під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Читайте також: Кабмін погодив передачу 18 об'єктів "Укроборонпрому" для приватизації

ZN.UA опублікувало серію матеріалів про корупцію в «Укроборонпрому». Детальніше про те, якою має бути ефективна система управління вітчизняним ОПК, читайте в матеріалі Дмитра Менделєєва «Хроніки оборонпрому...» для читачів ZN.UA.