UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ відпустила затриманого на адмінмежі з Кримом члена партії "Єдина Росія"

Кучерявий може стати корисним для СБУ.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила про те, що спецслужба відпустила члена партії "Єдина Росія" Ігоря Кучерявого, якого затримали на адмінмежі з анексованим Кримом, передає "Крим.Реалії". За її словами, процесуального затримання Кучерявого не було.

"Ми його затримали, привезли на співбесіду, поспілкувалися і відпустили. Процесуально ми його не затримували. Після того як слідчий прийме рішення, висувати людині підозру або не висувати, будуть направлені матеріали до суду і вже суд прийме рішення", ‒ розповіла Гітлянська.

Вона додала, що Кучерявий може пересуватися територією України, але "він співпрацює і нікуди не біжить".

Напередодні про затримання Кучерявого повідомив у Facebook власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов. За його словами, коли у затриманого запитали, навіщо йому український закордонний паспорт, той відповів, що "з тим, що видають в Криму нікуди не поїдеш, а їздити хочеться".

В СБУ затримання Кучерявого підтвердили тільки ввечері. У 2014 році Кучерявий був учасником громадської організації "Автоканал Севастополя" і активно сприяв російської окупації Криму. Затриманий також причетний до організації блокпостів в Севастополі і "охорони громадського порядку".