UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ відправила на експертизу «Філософію злочинця» — книгу Максима Кривоша

Експерти оцінять також заяви Кривоша під час судового засідання і його психічний стан.

Книгу «Філософія злочинця» Максима Кривош, чоловіка, який напередодні захопив в заручники пасажирів автобуса в Луцьку, СБУ відправила на експертизу. Про це під час останнього брифінгу повідомив  начальник слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області Олександр Хитрик.

"Під час судового засідання і під час попередніх виступів громадянин заявляв, що є автором видання, яке називається "Філософія злочинця". Примірники зазначеної книги були знайдені під час проведення обшуків за місцем його проживання і перебування. По цьому літературному твору призначена судово-лінгвістична експертиза", - зазначив Хитрик.

Він додав, що експерти оцінять також заяви Кривоша під час судового засідання і його психічний стан.

Читайте також: СБУ посилила заходи безпеки в столиці після теракту в Луцьку

Нагадаємо, вранці у вівторок, 21 липня, на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус із заручниками. При собі він має вибухівку і зброю.

Наголошується, що на місці події чутні постріли. В області введено оперативний план "Заручник".

На своїй сторінці в Twitter чоловік написав, що вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков  записали відео, в якому вони називають себе терористами в законі, і виклали його в соцмережі.

Терорист називає себе «Максимом Поганим», за даними поліції – це раніше судимий Максим Кривош, який перебував на психіатричному обліку. СБУ кваліфікувала його дії як теракт.

Президент України Володимир Зеленский записав короткий ролик з «рекомендацією» всім дивитися фільм «Земляни», тим самим виконавши вимоги луцького терориста Максима Кривоша, який захопив автобус із заручниками.

Як розповіла прес-секретар глави держави Юлія Мендель, саме після розмови з Зеленським терорист випустив трьох осіб.

Увечері автобус взяли штурмом, в результаті операції ніхто не постраждав. Сам «Плохой» був затриманий  до штурму: чоловік вийшов з автобуса і підняв руки. Після затримання правоохоронці вилучили у нього вогнепальна зброя і гранати.

ZN.UA зібрало саме головніше про захоплення «Поганим» автобуса в Луцьку.