UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ у Львові затримала зрадницю, яка «зливала» росіянам дані про ЗСУ

Брат затриманої також виявився зрадником.

Служба безпеки затримала у Львові ворожу інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про Збройні Сили України. Зрадницею виявилась мешканка Миколаївської області, яка є рідною сестрою ще одного зрадника Батьківщини, нещодавно затриманого СБУ, повідомили у спецслужбі.

«Вона була дистанційно залучена до співпраці у жовтні минулого року. Контррозвідники Служби безпеки задокументували, що фігурантка збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони у Львові», – зазначили в СБУ.

Аби замаскувати свою розвіддіяльність, зловмисниця видавала з себе переселенку із прифронтових районів півдня.

«За даними слідства, інформаторка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах. Згодом намагалась передати зібрані дані до РФ через месенджер», – додали в українській спецслужбі.

Зрадницю співробітники СБУ затримали на спробі передачі розвідінформації окупантам. Під час обшуку у зловмисниці вилучили комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів. На одному з мобільних були докази вчинення злочинної діяльності.

«Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру. Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину», – додали в СБУ.

Читайте також: Суд відправив за ґрати жительку Миколаєва, яка наводила російські ракети на лікарні міста – СБУ

Раніше повідомляється, що Служба безпеки України затримала двох агентів РФ ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність у Київській та Запорізькій областях. Одним із затриманих виявився інженер-конструктор «Мотор Січі».