UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ стверджує, що вертоліт у Краматорську обстріляв снайпер

Згідно з попередніми даними, вибух стався у результаті обстрілу вертольота з гранатомета.

У Службі безпеки України підтверджують інформацію про вибух вертольота у Краматорську. Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови СБУ, керівник антитерористичного центру СБУ Василь Крутов.

"Справді, на аеродромі у Краматорську снайперським пострілом було обстріляно вертоліт на стоянці. Постріл було зроблено в бак з пальним. У зв'язку з цим стався вибух, в результаті якого постраждав командир екіпажу", - сказав він.

Крутов зазначив, що зберігається небезпека підриву боєзапасу вертольота. Оперативний штаб на місці займається цим питанням не тільки в плані локалізації вогнища вибуху, але і в плані обробки прилеглої території з метою виявлення джерела загрози.

У той же час, у Міністерстві оборони України заявили, що, згідно з попередніми даними, вибух стався у результаті обстрілу вертольота з гранатомета.

Нагадаємо, 25 квітня в аеропорту Краматорська вибухнув український вертоліт Мі-8. Раніше повідомляли, що аеропорт Краматорська знаходиться під контролем українських військових, над ним було піднято прапор України. Чи причетні до подій сепаратисти, поки не відомо.

Окрім того, сепаратисти обстріляли над Слов'янськом два вертольоти Збройних сил України під час здійснення наглядового польоту. Кілька куль потрапили у корпус вертольота, але він зміг здійснити посадку. Ніхто з екіпажу не постраждав. Також над Слов'янськом було обстріляно літак АН-30Б. !zn

Читайте також:

Вертоліт Мі-8 вибухнув на аеродромі у Краматорську

Росія нагадала світові, що РФ вже вводила свої війська в чужу країну, прикриваючись статутом ООН

На Радбезі ООН Україна попросила РФ залишити її у спокої