UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ розкрила дані ще одного російського генерала, що воював в Донбасі

Він керував однією з бригад проросійських бойовиків.

Контррозвідка Служби безпеки України опублікувала дані генерал-майора збройних сил РФ Ігоря Тимофєєва, який брав участь у бойових діях в Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

Спецслужба встановила, що Тимофєєв керував третьою окремою мотострілковою бригадою першого армійського корпусу "ДНР" (дислокувалася в окупованій Горлівці). Тимофєєв приховував своє прізвище. Серед його псевдонімів – Соколов Ігор Борисович, повідомляє "ТСН".

У відкритих даних про біографії Тимофєєва в російських ЗМІ стало відомо, що він отримав бойовий досвід в Чечні в кінці 90-х, в Нагірному Карабаху, Вірменії та Азербайджані, Абхазії, а також під час другої чеченської війни.

Отримав орден "За мужність" і "За заслуги перед Вітчизною".

Нагадаємо, що раніше служба безпеки України оприлюднила дані найманців російської приватної військової компанії "Вагнера", які беруть участь у військових діях в Донбасі і Сирії.

Встановлено 1570 імен і настановних даних бойовиків ПВК "Вагнера", у тому числі тих, хто загинув на території України.

За даними спецслужби, в групу "Вагнера" входять понад п'ять тисяч осіб. Як правило, це колишні спецназівці, ГРУшники, десантники, які проходять підготовку на базі Головного управління Генерального штабу міністерства оборони Росії.