UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ разом з УДО, Нацполіцією та іншими проводить контрдиверсійні заходи в центрі Києва

У спецслужбі пояснили, навіщо це потрібно саме зараз.

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки України 1 травня повідомила, що проводить планові контррозвідувальні заходи у Шевченківському районі столиці. Серед іншого, спецслужба перевіряє Софійську та Михайлівську площі, а також прилеглу до них територію.

«Основною метою заходів є перевірка та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей», – пояснили в СБУ.

Вказано, що контрдиверсійні заходи відбуваються разом із Управлінням державної охорони, Нацполіцією, Військовою службою правопорядку ЗСУ та іншими підрозділами, залученими до оборони столиці.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру гендиректору виробника  «Калібрів»

В СБУ додали, що в рамках таких заходів проводяться огляди території окремих будівель та приміщень, аби виявити заборонені до обігу предмети, якщо такі там є. Також перевіряються люди, які перебувають у центрі Києва.

«Відпрацювання відбуватимуться з урахуванням правового режиму воєнного стану. Під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями міста, перевірка документів громадян та огляд автотранспорту», – заявили в СБУ.

У спецслужбі звернулися до громадян та закликали їх належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців. В СБУ наголосили, що при собі потрібно мати документи, які посвідчують особу та дотримуватись комендантської години.

Читайте також: СБУ піймала хакерів, які створили фейкові акаунти голови СБУ та ГУР МО

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Києві відбувалися безпекові навчання, які проводили угруповання сил і засобів оборони міста, міська військова адміністрація, патрульна й Нацполіція, а також інші структурні підрозділи.

В рамках навчання у місті з’явилися тимчасові блокпости та обмежувальні знаки, а також елементи інженерних загороджень. Крім того, за умовами навчань могли відпрацьовувати перевірку транспорту, документів, елементів захисту блокпоста, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи.