UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ проводить обшуки у Івано-Франківській єпархії УПЦ

Заходи проводять для протидії діяльності російських спецслужб в Україні.

Служба безпеки України знову проводить обшуки у церквах УПЦ МП, тепер на Івано-Франківщині.  Наразі контррозвідувальні безпекові заходи проходять на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ (МП) у Івано-Франківську.

«Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні», - додали у спецслужбі.

За словами представників СБУ, правоохоронці  проводять огляд території та приміщень єпархії аби виявити заборонені до обігу предмети та перевірити людей на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі.

Серед головних цілей обшуків СБУ називає:

Читайте також: Під час обшуків в Лаврі знайшли громадян РФ та мільйони готівки

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України провела обшуки приміщень УПЦ МП на Буковині. Там виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують "методички" щодо "особливостей" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення".