UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ проводить контррозвідувальну перевірку в урядовому кварталі 

В Печерському районі столиці можуть перекривати вулиці та постукати у двері до будь-кого. 

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки України заявила про проведення контррозвідувальних заходів на території Печерського району столиці, зокрема, у межах урядового кварталу та прилеглих територіях.

До перевірок окрім СБУ залучені також Нацполіція та Військова служба правопорядку. Головна мета перевірки — посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів, підвищення безпеки осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона. 

Зокрема силовики здійснюють:

“Безпекові заходи відбуватимуться з урахуванням правового режиму воєнного стану. Під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями столиці, перевірка документів громадян, огляд автомобілів”, - зазначили в СБУ. 

Спецслужба просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години.

Читайте також: Не тільки паспорт: що можна пред’явити під час перевірки документів

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни уже кілька разів готували замахи на президента України Володимира Зеленського, але всі вони були попереджені українськими спецслужбами.  Також російські диверсанти готувались вбити голову розвідки Кирила Буданова та деяких унших чиновників України.