UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ провела обшуки у «Укрнафти» та «Укртатнафти»

На логістичних базах і складах компаній правоохоронці вилучили понад 16 тис. тонн нафтопродуктів.

СБУ заблокувала можливий нелегальний збут нафтопродуктів, які з «Укрнафти» і «Укртатнафти» незаконно вивів попередній менеджмент цих компаній. Сума заблокованої продукції становить майже 800 мільйонів гривень. Наразі вирішується питання щодо арешту вилучених паливно-мастильних матеріалів та їхньої подальшої передачі на потреби Сил оборони, зазначає СБУ.

Під час обшуків на логістичних базах і складах компаній «Укрнафта» й «Укртатнафта», пов'язаних із попереднім менеджментом, правоохоронці вилучили понад 16 тис. тонн нафтопродуктів.

Правоохоронці встановили, що представники «Укртатнафти» впродовж 2022 року відвантажували пальне за адресами афілійованих компаній без відображення операцій у податковій звітності. Надалі підконтрольні АЗС реалізовували оптові партії нафтопродуктів без сплати акцизного податку.

Раніше співробітники Служби безпеки спільно з БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишніми власниками та топменеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти». За даним фактом повідомлено про підозру головному бухгалтеру та колишньому директору ПАТ «Укртатнафта» Руслану Ляпку, який наразі перебуває під вартою