UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ провела антитерористичні навчання в Умані напередодні приїзду паломників-хасидів: фоторепортаж

Бійці «Альфи» затримали «терористів» і знешкодили «вибухівку», встановлену в готелі.

Служба безпеки України провела антітерроістіческіе вчення Умані напередодні іудейського свята Рош Га-Шана і приїзду паломників-хасидів, повідомив пресцентр СБУ у вівторок, 17 серпня.

Згідно з легендою, «терористи» замінували дев'ятиповерховий готель на території історико-культурного центру імені Раббі Нахмана та забарикадувалися в одному з номерів.

Бійці Центру спеціальних операцій «А» за допомогою альпіністського обладнання спустилися на визначений поверх, взяли штурмом захоплений номер і затримали усіх членів «терористичної групи».

У СБУ запевнили, що навчання проходили в умовах, максимально наближених до бойових. У них були задіяні також співробітники Національної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Представники різних відомств і підрозділів відпрацювали алгоритм взаємодії, щоб бути готовими оперативно реагувати на загрози терористичного і диверсійного характеру під час масових заходів.

Читайте також: На Рош ха-Шана в Україну пускатимуть тільки вакцинованих хасидів

Паломники щорічно з'їжджаються до Умані - міста, в якому похований засновник брацлавського хасидизму Ребе Нахман. Хасиди вірять, що зустріч Рош Га-Шана на могилі Нахмана приносить щастя на весь рік. У 2021 року свято випадає на 6-8 вересня.

Рош Га-Шана (юдейський Новий рік) вважається одним з найважливіших юдейських свят. За віруваннями, саме в цей день на Небесах виноситься рішення, кому жити в наступному році, а кому вмирати, і робиться відповідний запис у «Книзі Життя». З цього дня починаються десять днів молитов і каяття, звані «Дні трепету» або «Десять днів каяття», що закінчуються Йом-Кіпуром («День покаяння і відпущення гріхів»).