UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ прокоментувала повідомлення ЗМІ про підготовку терактів на фінал ЛЧ

Сумнівні повідомлення були придумані "за поребриком", зазначила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

У Службі безпеки України вважають залякуванням і спробою посіяти паніку інформацію про нібито підготовку терористичних актів у Києві під час проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА. Як повідомила у Facebook прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, сумнівні повідомлення були вигадані "за поребриком".

"Дійсно, в одній із соціальних мереж з'явилися повідомлення від імені терористичної організації "Ісламська Держава" про нібито заплановані на 26 травня в Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА", - зазначила Гітлянська. За її словами, СБУ дослідивши ці повідомлення, встановила, що вони розміщувалися з акаунтів, які не мають відношення до ІДІЛ.

"Тому ми вважаємо, що інформаційний "вкид" було зроблено з єдиною метою - залякати і посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України. СБУ робить все від неї залежне, щоб свято футболу відбулося мирно і спокійно", - підкреслила речник спецслужби.

Нагадаємо, що фінальний поєдинок Ліги чемпіонів між англійським "Ліверпулем" та мадридським "Реалом" пройде 26 травня в Києві на НСК "Олімпійський". Рух транспорту в радіусі 1,5 кілометри навколо НСК "Олімпійський" буде перекрито з 20:00 пятниці, 25 травня, до 06:00 неділі, 27 травня. Зокрема, це вулиця Володимирська, бульвар Лесі Українки, вулиці Євгена Коновальця, Богдана Хмельницького та Хрещатик (перекритий із 12 травня). Периметр, окреслений цими вулицями, буде пішохідним.