UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ повідомила про зрив спецоперації розвідки РФ щодо викрадення держдокументів України

Працівники СБУ затримали 4 людей, щоб не допустити отримання спецслужбами матеріалів, які належать державі.

Служба безпеки України запобігла проведенню спецоперації російської розвідки щодо розкрадання документів, які є власністю держави.

"9 квітня працівники СБУ затримали чотирьох людей, громадянина РФ та трьох громадян України, які намагалися передати представнику російської спецслужби жорсткі диски з серверів одного з управлінь СБУ на сході України", - повідомляє в середу прес-центр СБУ.

"З метою заволодіння матеріалами української спецслужби російська розвідка задіяла агентурну мережу з числа мешканців Луганська і Запоріжжя", - йдеться у повідомленні прес-центру.

За інформацією прес-центру, для безпосередньої реалізації операції працівник російської спецслужби вночі, 8 квітня, прибув на кордон України поблизу Білгорода і, залишивши автомобіль у прикордонній зоні, перетнув український кордон. "На заздалегідь підготовленому автомобілі тієї ж ночі він прибув до Харкова, де, ховаючись, очікував кур'єра", - розповіли у спецслужбі.

Працівники СБУ затримали 4 осіб, щоб не допустити отримання спецслужбами матеріалів, що належать державі. "У затриманих вилучено 5 жорстких дисків, які є державною власністю. Також встановлено, що один із затриманих у 2002 році притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Управління СБУ в Луганській області, а 7 квітня - будівлю Управління СБУ в Донецькій області. Донецьке облуправління спецслужби було через деякий час звільнено, будівлю в Луганську протестувальники продовжують утримувати. !zn

Читайте також:

СБУ затримала в Луганську "глибоко законспірованих" збройних диверсантів, що планували захопити владу

СБУ затримала росіянина - координатора сепаратистських акцій у Луганську

Військове втручання Росії почалося ще на Майдані, - глава СБУ розповів про підривну роботу ФСБ

СБУ зловила двох російських шпигунів, які планували викрасти кандидата у президенти