UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ повідомила Мураєву про підозру. Проросійському ексдепутату інкримінують дві статті

В СБУ розповіли деталі справи.

Служба безпеки повідомила про підозру колишньому народному депутату з проросійською позицією Євгену Мураєву. Любителя «руского міра» підозрюють у державній зраді і не лише в ній, повідомили в СБУ.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на керівника забороненої партії «Наші», екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України», - зазначили в СБУ.

Мураєву повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

Слідство встановило, що Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Так він цілеспрямовано використовував свій  медіаресурс, аби маніпулювати суспільною думкою українців в інтересах країни-терористки РФ.

«Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені. У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО», - зазначили у спецслужбі.

В СБУ додали, що експертизи підтвердили факт злочинної діяльності Мураєва проти держбезпеки України.

Читайте також: СБУ провела обшуки у Мураєва

Напередодні російського вторгнення, а саме 11 лютого 2022 року Рада нацбезпеки ввела санкції проти телеканалу «НАШІ» як такого, що працював на поширення в Україні пропаганди Кремля та був її останнім «великим рупором» після блокування пов’язаних із Віктором Медведчуком каналів «112 Україна», ZIK та Newsone. Канал неодноразово штрафували, а Нацрада з питань телебачення та радіомовлення намагалася анулювати його ліцензію.

Зазначимо, що саме Євгена Мураєваросійські спецслужби буцімто планували поставити на чолі маріонеткового уряду після захоплення влади у Києві. Після російського вторгнення Мураєв зник з медійного простору. За даними ЗМІ він виїхав до Росії.