UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ попередила незаконне вивезення 40 тисяч одиниць товарів протиепідемічного призначення

З України намагалися незаконно вивести медичні халати.

© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua

Служба безпеки України попередила спробу незаконного вивезення з країни масштабної партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 23 березня.

Зазначається, що на митному посту "Ягодин" Волинської митниці була зупинена вантажівка, що прямувала до однієї з країн Євросоюзу.

"Під час митного огляду транспортного засобу було виявлено майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна. Організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні. Вартість затриманої партії становить майже 42 тисячі євро", - йдеться в повідомленні СБУ.

Крім того, у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

"Операція проводилась спільно із прокуратурою Волинської області", - резюмували правоохоронці.

Раніше СБУ затримала вимагачів, які представлялися співробітниками спецслужби. Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно зі слідчими-детективами поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області розкрило злочинну діяльність організованого угруповання із Дніпра, учасники якого тероризували місцевих приватних підприємців.