UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ підірвала головного «митника» «ЛНР» Афанасієвського – ЗМІ

Він також є фінансистом ватажка бойовиків Пасічника.

На окупованій території Луганської області, яку російські терористи називають «ЛНР», підірвали «очільника» місцевої «митниці» та агента центрального апарату ФСБ Юрія Афанасьєвського, повідомив «Бабель» з посиланням на джерела у Службі безпеки України. За даними ЗМІ, саме СБУ взяла на себе відповідальність за підрив. 

Вказано, що Афанасієваського підірвали у нього ж вдома. Як наслідок – множинні осколкові поранення голови, шиї та живота. Прибічник окупантів перебуває в реанімації у важкому стані.

Афанасієвський також відомий тим, що став фінансистом ватажка незаконного формування «ЛНР» Леоніда Пасічника. «Митник» відмивав гроші для фінансування збройних формувань, які воювали проти України.

Афанасієвський перебуває під санкціями Великої Британії, Євросоюзу, Канади, Швейцарії та Японії.

Читайте також: У Запорізькій області підірвали авто з чотирма прихильниками Росії – Федоров

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Сімферополі підірвали авто «помічника віцепрем'єра» Запорізької області Владіміра Єпіфанова. Разом з ним у машині були «секретар» та «охоронець». Відомо, що інцидент трапився на Євпаторійському шосе близько 04:00. За кермом Land Cruiser їхав саме Єпіфанов. Під час руху в авто вибухнув газовий балон, встановлений там раніше. Як наслідок, гауляйтер не впорався з кермуванням, тож авто зупинилося лише тоді, коли наїхало на перешкоду.