UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ перекрила канал переправлення терористів Ісламської Держави через Україну

Українські спецслужби виявили тимчасовий "перевалочний пункт" членів ІГ

Служба безпеки України перекрила канал переправлення членів Ісламської держави. Шлях бойовиків пролягав через Україну і Туреччину до сирійсько-іракському зони, а також з цього регіону в країни Європи, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

3 червня СБУ спільно з ДМС України виявили тимчасовий "перевалочний пункт" членів ІД. Під час операції затримано п'ятьох іноземців: 2 громадянина РФ, по 1 громадянину Узбекистану, Таджикистану і Казахстану. Затримані особи очікували на території України виготовлення підроблених паспортів для подальшого переправлення через Туреччину в Сирію. Троє затриманих прибули в Україну після депортації з Туреччини, інші приїхали з країн Європи. Трьом затриманим скорочені терміни перебування в Україні, інших чекає депортація.

"У той час, коли левова частка наших сил і засобів направляється на протидію російській військової та інформаційної агресії, знешкодження терористів, виявлення і нейтралізацію диверсантів, боротьбу з провокаторами, СБУ і надалі буде чітко і в повній мірі виконувати свої зобов'язання в рамках міжнародного співробітництва з протидії міжнародному тероризму" – наводить Лубківський слова глави СБУ Валентин Наливайченко.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині були затримані диверсанти "ЛНР", які готували теракти.