UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ опублікувала нові докази цілеспрямованого удару ракети Х-101 по «Охматдиту»

Удару аж ніяк не могла завдати ракета ППО.

Служба безпеки України повідомила, що отримала нові докази того, що Росія навмисне вдарила по лікарні «Охматдит» ракетою Х-101. Зокрема, це підтверджують знайдені на місці трагедії уламки двигуна крилатої ракети Х-101 та траєкторія її польоту.

Так, на місці удару слідчі виявили:

▪ уламок механізму розкриття крил ракети Х-101;

▪ уламок блоку постановки завад ракети Х-101; 

▪ середню частину корпусу крилатої ракети Х-101 (на фото під завалами);

▪ обтікач хвостового відсіку і уламок гідроблоку крилатої ракети Х-101;

▪ уламки кожуха двигуна крилатої ракети Х-101 із відображенням інвентарного (внутрішня сторона) та серійного номерів (зовнішня сторона).

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/photo_2024-07-09_12-18-51.jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/photo_2024-07-09_12-18-52.jpg" rtitle="undefined"]

«Слідчо-оперативна група СБУ працює на місці трагедії з перших хвилин і робить усе можливе, щоб зібрати кожен речовий доказ. Висновки експертів однозначні – це був цілеспрямований удар», - зазначили в СБУ.

Також ціленаправленість удару по лікарні підтверджує аналіз даних траєкторії польоту та характер завданих пошкоджень, зокрема:

СБУ

Читайте також: Удар по "Охматдиту" вказує на безжальність режиму Путіна. Росія не повинна перемогти — прем'єр Нідерландів

Зазначимо, що на території «Охматдиту» вранці 9 липня завершили аварійно-рятувальні роботи. Згідно з даними ДСНС, внаслідок російського ракетного удару по лікарні загинули дві людини, в тому числі лікарка, а за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Зокрема, з травмами госпіталізовано восьмеро дітей.

Загалом станом на 12:15  вівторка відомо про загибель 32 людей в Києві внаслідок російського ракетного удару, серед яких четверо дітей. Ще 117 людей постраждали.