UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ оголосила у розшук бойовика "ДНР", який катував українських військових

Бойовика підозрюють у злочинах, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України оголосила у розшук бойовика підтримуваного РФ незаконного збройного формування “ДНР”, який катував українських військових, повідомила пресслужба СБУ в Донецькій та Луганській областях. Йому вже заочно повідомили про підозру.

“Служба безпеки України оголосила у розшук одного з ватажків незаконних збройних формувань “ДНР” на прізвисько Абхаз. Контррозвідники та слідчі СБУ встановили, що громадянин РФ у 2014 році став засновником і тривалий час очолював незаконне збройне формування “Интернациональная бригада “Пятнашка” терористичної “ДНР”, - повідомили в СБУ.

За даними слідства, Абхаз брав участь у спротиві силам АТО\ООС на окупованій території Донецької області. Також він знущався та катував захоплених українських військовослужбовців і залякував мирне населення.

Вказано, що зараз бойовик переховується від правоохоронців на тимчасово окупованій території Донецької області та невизнаної “республіки Абхазія”. Слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України оголосила у розшук засновника терористичного угруповання «Пятнашка» Служба безпеки України...

Опубліковано Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Краматорськ Четвер, 28 січня 2021 р.

Читайте також: Контррозвідка зібрала докази проти голови «міграційної служби» «ДНР»

Раніше повідомлялося про те, щоу Донецькій області співробітники спецслужб затримали розвідника незаконного збройного формування “Л/ДНР”, який дав свідчення про причетність РФ до військової агресії в Донбасі

Встановлено, що житель регіону в 2016 році приєднався до незаконних збройних формувань зокрема до розвідпідрозділу НЗФ, яке бере участь в бойових діях поблизу Докучаєвська, Авдіївки, Луганська і селища Стила.