UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ не знайшла фактів причетності бійців "Айдара" до тероризму

Проте окремі військовослужбовці батальйону скоїли насильницькі злочини, заявили в СБУ.

Служба безпеки України не виявила даних, що свідчать про створення військовослужбовцями батальйону "Айдар" терористичної організації, повідомив прес-центр відомства.

Зазначається, що слідчі СБУ в результаті здійснених заходів не отримали фактичних даних, які свідчили б про вчинення військовослужбовцями "Айдара" кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

В СБУ зазначили, що слідчі дії проведені на виконання постанови Шевченківського райсуду Києва.

У той же час, в ході розслідування були отримані дані про вчинення окремими колишніми і діючими військовослужбовцями "Айдара" у складі злочинної групи низки злочинів насильницького характеру.

Служба безпеки вирішила передати отримані дані в Сватовське відділення поліції ГУНП в Луганській області, де вже розслідуються інші правопорушення, вчинені злочинною групою військовослужбовців "Айдара".

Раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України попередили в Одеській області створення агентурної мережі російських спецслужб, в яку намагалися завербувати співробітників правоохоронних органів України.