UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ «накрила» канал переправлення нелегалів в ЄС: фоторепортаж

За даними слідства, незаконний «бізнес» організував іноземець з дозволом на проживання в Україні.

Українські контррозвідники блокували канал переправлення нелегальних мігрантів до Європейського Союзу, повідомили в Службі безпеки України у вівторок, 8 вересня.

За даними слідства, «бізнес» організував громадянин однієї з азіатських держав. Він оформив дозвіл на проживання в Україні і торгував на одному з ринків Києва, як стверджують у СБУ, «для прикриття».

Клієнтів - вихідців з країн Близького і Середнього Сходу - підозрюваний підшукував в Києві і Львові, пропонуючи їм сприяння в незаконному перетині кордону. За свої послуги він брав по 2,5 тисячі доларів з особи.

Іноземця взяли на гарячому, коли він готував чотирьох нелегалів до переходу кордону в Івано-Франківській області.

Клієнтів підозрюваного також перевіряють на причетність до злочинів на території України та за кордоном.

Читайте також: СБУ затримала виробників фальшивих паспортів країн Євросоюзу

Напередодні в СБУ відзвітували про викриття злочинної групи, яка спеціалізувалася на виготовленні підроблених паспортів держав ЄС. Фальшиві документи використовувалися для легалізації вихідців з Туреччини, країн Середньої Азії, Близького Сходу і Закавказзя.

Оперативники задокументували 327 епізодів виготовлення фальшивих закордонних паспортів та ID-карт країн ЄС: Словаччини, Чехії, Литви, Латвії, Угорщини, Польщі, Румунії та Болгарії.

Серед основних клієнтів ОЗУ були громадяни Туреччини, Азербайджану, Сирії, Пакистану, Афганістану, Таджикистану, Казахстану та Узбекистану.

Також правоохоронці встановили 20 оптових покупців фальшивих документів в 12 областях України.