UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ надала докази незаконної діяльності екс-голови Якименко

Його підпис стоїть на документах, що дозволяють проведення незаконних заходів.

© Єгор Соболєв/Facebook
Чому документи щодо Якименко "спливли" тільки зараз неясно, дивується Соболєв
Чому документи щодо Якименко "спливли" тільки зараз неясно, дивується Соболєв

Народний депутат Єгор Соболєв оприлюднив останні документи, що стосуються вказівок колишнього глави СБУ Олександра Якименко в 2013-2014 роках.

"Як на мене, вони повністю доводять роль у цьому терор тодішнього голови СБУ, вихідця з російських силових структур Олександра Якименка", - написав він у Facebook.

Серед документів, зокрема, є рішення про приведення сил і засобів координаційних груп Антитерористичного центру при СБУ в готовність "підвищена" за підписом тодішнього голови СБУ.

"Саме ці документи стали підставою для здійснення і приховування незаконних оперативних заходів (візуального спостереження, прослуховування телефонних розмов) щодо громадян України, в тому числі нинішніх народних депутатів", - йдеться в коментарі СБУ.

Соболєв при цьому вважає, що правоохоронні органи працюють недостатньо для притягнення Якименка до відповідальності.

"Нагадаю, місяць тому Євросоюз зняв з нього санкції за те, що в Україні в Якименко офіційно не було проблем з законом. І тільки після цього ГПУ оголосила йому підозра в перевищенні влади і службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки. Не може бути, щоб ці документи Генпрокуратура не знала цілий рік. Як на мене, мова йде про свідому недбалості слідчих ГПУ", - зазначив він.

Вісь документи, які передала Служба безпеки до нашого парламентського комітету з протидії корупції. Ми просимо СБУ, так...

Posted by Єгор Соболєв on 31 Березень 2015 р.