UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ ідентифікувала кількох військових РФ, причетних до удару по багатоповерхівці в Дніпрі

Слідчі вже готують для зловмисників підозри у вчиненні воєнного злочину.

Співробітникам Служби безпеки України вдалося встановити особи кількох російських військових, які брали участь у завданні ракетного удару по багатоповерховому житловому будинку в місті Дніпро 14 січня. Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram.

За попередніми даними слідчих, до чергового воєнного злочину агресора причетні десятки солдатів РФ. Серед них, зокрема:

Як зазначається, СБУ вже розпочала кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни через ворожий обстріл багатоповерхівки в Дніпрі, щоб зібрати й узагальнити докази терористичної атаки росіян.

Правоохоронці планують провести відповідні експертизи, а згодом оголосити зловмисникам підозри у вчиненні воєнного злочину проти України.

Читайте також: У Дніпрі росіяни, ймовірно, цілилися в інше місце — Філатов

"Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення всіх винних до відповідальності. Служба безпеки України докладає максимум зусиль, щоб кожен із причетних до терористичної атаки на мирних громадян України отримав заслужене покарання", – йдеться в повідомленні.

Крім цього, після огляду місця удару слідчі попередньо підтвердили, що загарбники використали для ураження ракету типу Х-22.

"Кожен воєнний злочин росіян має конкретного виконавця. Служба безпеки встановить і оприлюднить дані всіх поіменно – щоб жоден убивця не уникнув покарання. Нехай кожен із тих, хто натискає «пуск», хто причетний до таких злочинів, потім щохвилини чекає на відплату. І вона обов’язково буде. Спецслужба уже зібрала величезний масив доказів для міжнародних судів, і з кожним днем війни розширює та доповнює його", – зазначив глава СБУ Василь Малюк. 

Читайте також: Ігнат: Російські військові, які били по Дніпру, знали, якими будуть наслідки

Нагадаємо, що за останньою інформацією, внаслідок ракетного удару РФ по Дніпру загинули щонайменше 40 людей.