UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ: Актор Пореченков буде внесений у санкційний список

Посол України при Євросоюзі чекає від України повний пакет документів для внесення Пореченкова у санкційний список.

Європейський союз отримав від України першу партію документів щодо внесення російського актора Михайла Пореченкова у санкційний список ЄС. Про це заявив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

"Я буквально кілька хвилин тому закінчив розмову з нашим послом при ЄС Костянтином Єлісєєвим, який вже встановив контакт з санкційних комітетом. Вже перша частина документів по Пореченкову передана туди, і колега Єлісєєв очікує від нас наступної партії документів", - заявив Лубківський.

За його словами, інша частина документів буде передано найближчим часом.

Читайте також: ОБСЄ через обстріли скоротить кількість патрулів у зоні АТО

Зазначимо, раніше посол України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв закликав ЄС відреагувати на дії російського актора Михайла Пореченкова, який демонстративно стріляв з автомата в бік Донецького аеропорту.

Нагадаємо, 30 жовтня російський актор Михайло Пореченков приїхав до окупованого проросійськими бойовиками Донецьк підтримати терористів. В рамках "візиту" він стріляв з кулемета в бік українських військових і закликав бойовиків не здаватися. Відповідне відео з'явилося в YouTube, на каналі так званої "Новоросії".

На відео Пореченков стріляє з великокаліберного кулемета "Скеля", цілячись у бік позицій українських військових.

Міністерство внутрішніх справ України порушило стосовно Пореченкова кримінальну справу. Трохи пізніше ще одну справу проти Пореченкова порушила Служба безпеки.