UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сайт ідентифікації бойовиків і сепаратистів запустять на День Незалежності

Розробка Identigraf зайняла дев'ять місяців і була проведена у співпраці з однією з відомих світових соцмереж.

Волонтери проекту "Миротворець" 24 серпня запускають онлайн-систему по розпізнаванню сепаратистів, терористів та інших злочинців під назвою Identigraf, повідомив народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"24 серпня 2017 року, рівно о 00:01, волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, яка не має аналогів у світі, відкрита для всіх і кожного "Система розпізнавання і виявлення злочинців "IDENTIGRAF", - написав він.

За словами Геращенка, розробка системи зайняла дев'ять місяців і була проведена у співпраці з однією з найбільш відомих соціальних мереж світу.

Депутат зазначив, що інші подібні системи працюють у режимі секретності в офісах спецслужб або використовуються у закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій.

Identigraf зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій злочинців, зібраних за три роки роботи волонтерами "Миротворця" і при цьому буде доступна для всіх, повідомив він.

"Користувачами системи можуть бути як слідчі поліції, СБУ і прокуратури, прикордонники, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці і всі, хто хоче перевірити чи не була та чи інша людина задіяна в антиукраїнських виступах навесні 2014, чи не кричала "Путін введи війська!", не воювала зі зброєю в руках проти України", - додав Геращенко.

Раніше повідомлялося про те, що у США запустили сайт "відстеження російської пропаганди в Twitter". Інформація на сайті Hamilton 68 оновлюється кожні п'ять хвилин. На ньому, зокрема, відслідковуються повідомлення RT, Sputnik та англомовного Twitter російського МЗС.