UA / RU
Підтримати ZN.ua

Савченко відмовилася від ін'єкцій глюкози - адвокат

Українська льотчиця просить зібрати міжнародний консиліум лікарів.

Українська льотчиця Надія Савченко відмовилася від ін'єкцій глюкози, якими підтримували її здоров'я під час голодування, і просить зібрати міжнародний консиліум лікарів, повідомив РИА Новости її адвокат Микола Полозов.

"Через запалення вен від катетерів вона відмовилася від ін'єкцій глюкози - там просто більше нікуди робити уколи", - сказав він.

Надія Савченко попросила ПАРЄ виступити гарантом забезпечення її обстеження незалежними консиліумом лікарів. pic.twitter.com/tYJdA1tQ49

- Микола Полозов (@Moscow_advokat) 19 лютого 2015

"Савченко не довіряє медикам ФСВП і німецьким "фахівцям з голоду". Стан здоров'я погіршується, часу залишається все менше", - написав Полозов на своїй сторінці в Twitter.

За словами адвоката, його підзахисна наполягає на незалежному медичному обстеженні, для якого просить зібрати міжнародний консиліум лікарів - кардіолога, гастроентеролога, ендокринолога та інших спеціалістів. Відповідне звернення вона направила в ПАРЄ.

Надія розповіла мені про візит німецьких медиків. Виявляється, вони їй представилися як "фахівці з голоду" зробили ультразвук і все.

- Микола Полозов (@Moscow_advokat) 19 лютого 2015

Російська сторона на наступний день після мінських угод розвіяла сподівання про швидке звільнення української полоненої льотчиці Надії Савченко.

Зокрема, представник слідчого комітету Росії Володимир Маркін назвав інформацію про швидке звільнення Савченко, в тому числі - від президента України Петра Порошенка, безпідставними "чутками".