UA / RU
Підтримати ZN.ua

Савченко має намір голодувати до закінчення суду

Здоров'я української льотчиці серйозно погіршилося, їй ставлять крапельниці.

Народний депутат України Надія Савченко має намір після оголошення вироку суду, відмовитися не тільки від їжі, але і від чаю і води в цілому, передає "Громадське радіо".

Савченко розповіла журналістам про проблеми зі здоров'ям, також вона неодноразово заявляла, що сторона звинувачення навмисно затягує процес і дату оголошення вироку.

"У минулу п'ятницю і цей вівторок у мене була комісія, обстежили моє здоров'я після місяця голодування. Мені сказали, так, звичайно, "організм виснажений, але жити може, в тюрмі сидіти може", - повідомила Савченко.

Вона також сказала, що у неї виявили камені в нирках.

"Камені в нирках, як були, так і зростають далі, - все чудово. Я протрималася місяць на воді, я перейшла на крапельниці і чай з цукром. Є таке поняття як підготовка кишково-шлункового тракту до прийому їжі. Я заявляю, що на цих сумішах я протримаюся до кінця судів. Виходити ні на який-небудь прийом їжі я не збираюся", - сказала Савченко.

Нагадаємо, Савченко голодує 35-тий день. Через знижений цукор в крові, Надії вводили за допомогою крапельниць глюкозу. Відмовлятися від такої акції протесту вона не збирається. Її вимоги - справедливий суд і повернення в Україну.

Раніше один з адвокатів Марк Фейгін заявляв, що вирок Савченко можуть винести в лютому.