UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції ЄС мають стати сигналом для кримчан-колабораціоністів – Клімкін

На думку голови МЗС України, вони можуть бути введені не лише проти тих, хто брав участь в організації "виборів" президента РФ у Криму.

Санкції, введені Європейським союзом стосовно осіб, які брали участь в організації та проведенні в анексованому Криму незаконних виборів президента Росії, мають стати сигналом для тих мешканців півострова, які співпрацюють з окупантами, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ще п'ятеро під санкціями ЄС за незаконне проведення виборів президента РФ в окупованому Криму. Ми обіцяли та запропонували – ЄС це зробив. Це сигнал для тих, хто в Криму працює з окупаційною владою. Варто поміркувати перед тим, як виконувати накази", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Зазначимо, вранці президент України Петро Порошенко повідомив, що Рада Європейського союзу офіційно прийняла рішення про введення санкцій проти п'яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента Росії в окупованому Криму і Севастополі.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі в Брюсселі передав головам МЗС країн Європейського союзу список зі 140 прізвищ осіб, задіяних в організації і проведенні незаконних виборів у Криму. В ЄС підтвердили, що отримали від України список причетних до "виборів".

Вибори президента Росії відбулися 18 березня – у четверту річницю незаконної анексії Криму. Європейський союз заявив, що не визнає результатів голосування на окупованому півострові.