UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сайти президента, НАБУ і спецслужб «лягли»

В СБУ кажуть про технічні неполадки в інтернет-провайдера.

Увечері у вівторок, 6 липня, «лягли» сайти президенти України і ряду правоохоронних органів і спецслужб. Не виключено, що причиною тимчасової недоступності державних веб-ресурсів стали стала хакерська атака.

При спробі заходу на сайти глави держави, Національного антикорупційного бюро, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки та Державної служби спеціального зв'язку та захисту браузер видає повідомлення: «Не вдається отримати доступ до сайту. Перевищено час очікування відповіді».

Подібні симптоми характерні для DdoS-атак, коли сайт отримує кількість запитів, для обробки яких у нього не вистачає ресурсів.

Офіційний представник СБУ Артем Дехтяренко в коментарі «УНІАН» заявив, що у відомстві пов'язують проблему з «технічними неполадками в інтернет-провайдера». Джерела інформагентства в правоохоронних органах також назвали причиною технічні неполадки, а не хакерську атаку.

Доповнено: Станом на 21:30 роботу всіх згаданих вище сайтів було відновлено.

Читайте також: Глава Кіберполіції не зареєстрований в сервісі держпослуг «Дія»

Раніше Держспецзв'язку відзвітувала про блокування понад 50 тисяч кібератак на державні ресурси, які були здійснені з 9 по 15 червня. Найчастіше хакери атакують сайт президента України.