UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі закликав прихильників зібратися на нове віче під Радою 29 жовтня

Послухати виступ політика перед будівлею парламенту зібралося близько 100 людей.

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі закликав своїх прихильників 29 жовтня зібратися на віче під Верховної Ради України в Києві.

На мітингу, який відбувся ввечері 25 жовтня біля будівлі Верховної Ради, екс-губернатор Одеської області повідомив, що найближчим неділю в 12:00 відбудеться віче.

Крім того, за словами політика, 7 листопада також планується акція протесту біля парламенту. В цей день, згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, народні депутати зберуться на пленарне засідання.

Крім Саакашвілі зі сцени виступили громадські активісти. У цей час на площі Конституції біля сцени зібралося до 100 чоловік.

Після виступу колишній президент Грузії попрямував в наметове містечко, де сховався в одному з наметів. Як пояснили журналістам представники команди політика, це - штабний намет, і в ній проходить нарада.

На прохання журналістів показати, де ночує Саакашвілі, представники його команди провели журналістів до одного з наметів, де стоїть пластиковий стіл, лежать спальники і топиться переносна піч.

Читайте також: Саакашвілі отримав з АП документи про позбавлення громадянства і оскаржить в суді

Нагадаємо, що 22 жовтня лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі під час виступу на "віче" заявив, що акція протесту під стінами Верховної Ради буде тривати як мінімум до 7 листопада – початку наступного пленарного тижня.

"Мені здається, що наступні тижні до сесії, коли вони повернуться, ми повинні стояти тут і перебудувати цю майданчик у дуже спокійне, потужне, безпечне місце. Ми домовилися з київською владою, щоб вони почистили, щоб було, як завжди", - зазначив політик.

За словами Саакашвілі, протягом двох тижнів в наметовому таборі буде проходити "семінари та дискусії" за участю учасників акції протесту. Сам же лідер "Руху нових сил" планує за цей час відвідати низку українських міст і провести серію зустрічей з громадянами.