UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рятувальники продовжують гасити пожежу під Чорнобилем

До гасіння пожежі залучено 139 осіб і 30 одиниць техніки.

Рятувальники в четвер, 14 серпня, продовжують гасити виникла 9 серпня пожежу, що виникла 9 серпня, на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в зоні відчуження і безумовного відселення між колишніми селами Буда Варовичі і Ковшиловка.

"станом на 8:00 14 серпня рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу між колишніми селами Ковшиловка і Буда Варовичі. Роботи з гасіння пожежі проводяться в цілодобовому режимі, ситуація контролюється", - повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Наголошується, що до гасіння пожежі залучено 139 осіб і 30 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 56 чоловік особового складу, 10 одиниць техніки, вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм і вертоліт Єврокоптер для проведення повітряної розвідки.

За минулу добу були ліквідовані пожежа трав'яного настилу на території колишнього села Поліське на площі 10 га і пожежа лісової підстилки поблизу колишнього с. Ковшиловка ліквідовано на площі 32 га

Як повідомлялося раніше, фронт пожежі оточений і зупинений.

Попередня пожежа почалася 29 червня близько 17:00 на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження і обов'язкового відселення у Чорнобилі в районі села Ковшиловка і селища Поліське. У заплаві річки Уж сталося загорання сухої трави та очерету. До ранку 30 червня пожежа охопила площу в 130 га. Знадобилося 17 днів, щоб ліквідувати всі вогнища горіння.

З початку 2015 року в зоні відчуження Чорнобильської АЕС сталося 55 пожеж.