UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рух ворога мостом через Дніпро на окуповані території півдня неможливий — ОК «Південь»

За минулу добу на Херсонщині та Миколаївщині росіяни зазнали значних втрат у живій силі та військовій техніці. 

За минулу добу, 29 липня, на півдні України ЗСУ завдали значних втрат російським військам, знищивши більше сотні окупантів, сім танків, іншу бойову техніку і два склади боєприпасів. Про це повідомляє ОК «Південь»

За інформацією українських військових, ворог планував провести контратаку у напрямку населених пунктів Брускінське-Білозірка, але його спроба була попереджена силами оборони. Зазнавши втрат, росіяни були змушені відступити.

У відповідь українська авіація завдала сім ударів по позиціям окупантів. Парами штурмовиків і винищувачем атаковано два скупчення ворожої сили та техніки в Херсонському і Снігурівському районах, також на Миколаївщині влучено у склад ворожих боєприпасів. Чотирма парами гелікоптерів атаковано скупчення ворожої сили та техніки в Снігурівському й Бериславському районах. Опорний пункт та укріплені підземні укриття ворожих підрозділів уражено на Херсонщині і Миколаївщині, відповідно. 

Читайте також: Захисники України відбили ворожі штурми на кількох напрямках – Генштаб

Крім того, ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали вогневого ураження по пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ої окремої мотострілецької бригади росіян в Брускінському. 

Окремо слід зазначити, що вмілі дії українських захисників в останні тижні позбавили окупантів можливості доставляти на захоплені території півдня озброєння, продовольство та підкріплення у вигляді живої сили. За інформацією ОК «Південь», результати вогневого контролю основних транспортних шляхів на окупованих територіях свідчать, що рух залізничним мостом через річку Дніпро неможливий

Загальні втрати загарбників за минулу добу складають 105 окупантів, 7 танків Т-62 та 72, гаубиця «Мста-Б» і 2 самохідні артустановки, самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С», 17 одиниць броньованої та автомобільної техніки. Також знищено 2 польових склади боєприпасів в Бериславському і Херсонському районах.

Читайте також: Партія «Єдина Росія» втекла з Херсону після обстрілів Антонівського мосту
 

Нагадаємо, що кілька днів тому ЗСУ з допомогою HIMARS пошкодили на Херсонщині Антонівський міст, який був надважливим логістичним сполученням для окупантів.