UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рух на кордоні з окупованим Кримом обмежено через військові навчання РФ – Тука

Росія проводить навчання біля лінії розмежування.

На кордоні з аннексированным Кримом пропускні пункти працюють з перебоями через військові навчання РФ, заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"За тією інформацією, яка є у мене, сьогодні розмовляв з Віктором Назаренко, це глава прикордонної служби, він мені розповів, що окупаційна влада в Криму розпочала так звані військові навчання, які проходили саме біля лінії розмежування. За інформацією з тієї сторони, щоб не наражати на небезпеку цивільне населення, була припинена діяльність пропускних пунктів ", - сказав він.

При цьому Туку підкреслив, що "ні про які провокаційні дії з боку української сторони мови немає взагалі, це повний абсурд".

Читайте також: По Криму встановлюють блокпости – ЗМІ

Вранці в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму у неділю, 7 серпня, з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на "Чонгарі".

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінкордоні чутні автоматні черги та бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

В той же час, за повідомленням Кримської правозахисної групи, яка посилається на свідчення місцевих жителів, російська влада через керченську переправу перекинула на окупований Кримський півострів велику кількість техніки військового призначення.