UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідники ЗСУ провели авіанавчання під Вінницею

Бійці десантувалися з висоти в п'ятсот метрів і на швидкості 220-250 км/год.

Українські розвідники провели навчання на військовому аеродромі гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил ЗСУ, що дислокується поблизу Вінниці.

У Міністерстві оборони розповіли, що протягом двох днів екіпажі літаків Ан-26 та вертольотів Мі-8МТ виконували льотні завдання в простих і складних метеорологічних умовах вдень з переходом в нічну льотну зміну.

Крім того, екіпажі АН-26 виконували десантування особового складу. Спеціально для десантування до гвардійців-авіаторів прибуло кілька десятків офіцерів і контрактників двох військових частин спеціального призначення ЗСУ з Хмельницької області.

Під час навчань воїни-розвідники здійснювали стрибки з парашутом Д-5 другій серії в рамках виконання стрибкової програми на 2015 рік. Бійці десантувалися з висоти в п'ятсот метрів і на швидкості 220-250 км/год.

Раніше повідомлялося, що на Яворівському військовому полігоні у Львівській області з 20 по 31 липня 2015 року проходять багатонаціональні навчання НАТО Saber Guardian/Rapid Trident-2015.

14 липня командувач сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес заявив, що Сполучені Штати розглядають план розширення підготовки армії України. Вашингтон має намір розширити тренування українських солдатів і проводити підготовку не тільки військовослужбовців Національної гвардії України, але і регулярної армії країни.

20 квітня близько 300 десантників 173 бригади ВПС США починають навчання українських військових у Львівській області в рамках операції "Безстрашний захисник 2015", повідомляє прес-служба Міноборони України.

"290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії. Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоку по 300 нацгвардейцев. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання", - повідомляв раніше глава МВС України Арсен Аваков.

Крім того, у серпні поточного року в Україну прибуде група канадських військових інструкторів. Вони будуть займатися навчанням молодшого офіцерського складу, які вважаються основою Західних армій. Навчання українських солдатів буде відбуватися далеко від зони АТО.