UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Міноборони: РФ збільшила постачання бойової техніки та озброєння на Донбас

Постачання здійснювалися під виглядом "гуманітарних конвоїв".

Командування окупаційних військ РФ протягом грудня продовжувало нарощувати бойові можливості свого угруповання на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки на сайті Міноборони.

Окупанти приховано завозили залізничним та автомобільним транспортом з території РФ у з'єднання та частини 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) паливо, бойову техніку, озброєння та боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати.

Також для приховування постачання майна військового призначення окупанти використовували так звані "гуманітарні конвої".

РФ збільшила поставки у з'єднання та частини окупаційних військ бойових броньованих машин, як нових, так і відновлених або модернізованих на ремонтних підприємствах.

Спостерігається посилене комплектування особового складу за окремими військовими спеціальностями, а саме: розвідників, снайперів, артилеристів, зв'язківців, спеціалістів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби. У регіон перекидаються кадрові російські військовослужбовці та найманці.

Читайте також: Кадиров вирішив приєднати Україну до Чечні та Росії

Раніше повідомлялося, що спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували розміщення на тимчасово окупованій території шести одиниць військової техніки збройних формувань РФ.

Озброєння розміщено із порушенням Мінських домовленостей, повідомляє українська сторона СЦКК.

Уточнюється, що у зоні дій про 1 армійського корпусу ЗС РФ, у районі н.п. Олександрівське виявлено 4 танки, розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння. У зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗС РФ, у районі н.п. Богданівка виявлено 2 ББМ озброєних формувань РФ, розміщених у зоні безпеки.

Раніше віцеспікер Ради Федерації Росії Костянтин Косачов зазначив, що РФ може застосувати власну армію за кордоном, якщо потрібно буде "захистити своїх громадян". Але він переконує, що Москва не збирається "з власної волі" влаштовувати військову операцію проти України.

Він нагадав, що нагнітається ситуація на Донеччині, не згадавши, що саме Кремль спровокував таке загострення. Косачов звинуватив Україну в тому, що вона нібито намагається "спробувати вирішити проблеми Південного Сходу військовим шляхом".