UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Міноборони: РФ закидає в Донбас диверсійні загони зі снайперами

У ці загони набирають виключно офіцерів.

Окупанти в Донбасі наростили застосування диверсійно-розвідувальних груп.

Ці групи сформовані з кадрових офіцерів Збройних сил РФ, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на сторінці в Facebook.

За даними управління, кожна така група розвідників включає снайперів, озброєних гвинтівками калібру 12,7 мм, обладнаними приладами нічного бачення і безшумної стрільби для здійснення провокаційних обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил. Їх мета в провокації вогню у відповідь.

Також окупанти нарощують бойові здатності оперативного угруповання російських окупаційних військ.

У з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК триває другий етап зборів з військовозобов'язаними запасу (22-26 червня 2021). Заняття проводяться на полігонах "Центральний-1", "Південний", "Східний", "Славний", "Передовий", "Відважний" і "Приморський".

Читайте також: Бойовик «ЛНР» розстріляв «колег», окупанти звинуватили «українську ДРГ» – штаб

Раніше повідомлялося, що з початку тижня окупанти в Донбасі збільшили інтенсивність проведення заходів бойової підготовки, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони. У ГУР пояснили, навіщо командування Збройних сил РФ це робить.

У ГУР зазначили, що таким чином агресор намагається підвищити рівень підготовки бойовиків з використанням вдосконаленого обладнання навчально-матеріальної бази. Останнє, за даними розвідки, в Донбас завезли з РФ через непідконтрольні Україні ділянки кордону.

Також розвідка України зафіксувала факт ліквідації окупаційними військами бойовика, який хотів здатися Збройним силам України.

Інцидент стався вранці 16 червня в районі населеного пункту Катеринівка, пише оперативно-тактичне угруповання "Північ" на сторінці в Facebook.

Ватажки бойовиків традиційно намагаються "жорстоко припиняти" всі випадки потрапляння в полон російських найманців, а також приховати факти їх ліквідації при спробах переходу на територію, контрольовану ВСУ.