UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Міноборони: Окупанти на Донбасі перебувають у вищій стадії бойової готовності

З учорашнього дня окупанти інтенсивніше проводять наради угруповання військ.

Командування Збройних сил РФ нарощує на Донбасі підвищення готовності до виконання завдань оперативного угруповання окупаційних військ.

Про це повідомляє ГУР Міноборони на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з даними української розвідки, з 6 по 10 грудня окупанти провели тренування з приведення у вищий ступінь бойової готовності окремих мотострілецьких, артилерійських, а також танкових підрозділів з виведенням їх у певні райони зосередження та розгортанням пунктів управління.

З 13 грудня у з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів окупаційних військ відновили проведення зборів із командирами підрозділів, екіпажами бойових машин, снайперами та гранатометниками.

Читайте також: США перебувають у режимі прямого діалогу з Україною та Росією — Білий дім

Нагадаємо, на територіях Луганської та Донецької областей виявили 235 одиниць військової техніки РФ, розміщеної з порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання озброєння, повідомляє пресслужба ООС із посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

Зафіксовані РСЗВ БМ-21 "Град", САУ 2С1, гаубиці, міномети, протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", танки Т-64 та Т-72, ​​ЗРК 9К35 "Стріла-10".

Раніше повідомлялося, що окупаційні війська на Донбасі застосовують на лінії зіткнення заборонені міжнародними конвенціями пластикові міни. Зокрема, на такому вибуховому пристрої 12 грудня поранився військовослужбовець, повідомили у штабі Операції об'єднаних сил.

Пораненого терміново евакуювали до військового шпиталю, де надали необхідну медичну допомогу. Наразі стан його здоров'я медики оцінюють як середньої тяжкості.