UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розстріл у Житомирській області: чоловіки поїхали на став святкувати день народження

На місці подій правоохоронці виявили купу мисливських карабінів, гладкоствольну рушницю та травматичний пістолет.

У справі про розстріл в Житомирській області сімох ветеранів АТО та волонтерів призначено до двох сотень досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних та балістичних, дактилоскопічних, трасологічних та інших. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй, передає пресслужба Нацполіції.

У результаті розслідувань було з'ясовано, що чоловіки виїхали з дому уранці 21 травня, аби відсвяткувати день народження одного з них та порибачити.

"Відповідно до висновків експертів причинами смерті семи загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженням внутрішніх органів", - зазначив Крупєй.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження, розпочатого за п.1 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу, поліцейські провели комплекс слідчо-розшукових дій, у рамках яких на місці подій було проведено ретельний огляд та вилучено низку слідової інформації.

За словами правоохоронців, у ході слідчих дій було вилучено шість одиниць вогнепальні зброї – уся зареєстрована та належала учасникам події.

"Підозрюваному - гладкоствольна рушниця ИЖ-58 16 калібру. Загиблим - мисливські карабіни "Ремінгтон", "Ругєр", АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 та травматичний пістолет ПМТ. Також під час огляду було виявлено набої та гільзи, два ножі", - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Також серед вилученого були три автомобілі: ВАЗ 2121 ("Нива"), що належить підозрюваному, та "Нісан Наваро" і "Шкода Октавія", на яких приїхали відпочивальники.

Зазначається, що у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини створено посилену слідчо-оперативну групу під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Читайте також: Суд відправив під варту підозрюваного у масовому вбивстві на Житомирщині

Нагадаємо, у результаті стрілянини, яку влаштував 58-річний орендар ставка в Житомирській області, загинули бійці батальйону імені Кульчицького Владислав Мамаченко і Андрій Москалець, військовослужбовець Гостомельської військової частини НГУ Віталій Вульчин, ще двоє військових з позивними Фін і Іскандер, а також волонтер Роман Ханенков і співробітник Національного авіаційного університету Олександр Білоус. Ще одному їх товаришеві вдалося втекти.

За словами дружини стрілка, причиною його агресії стали закиди військових з приводу того, що його діти не пішли захищати Україну від російської агресії. За її словами, частина загиблих були приятелями чоловіка, які неодноразово приїздили до нього порибалити.