UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розробники "Нептуна" прокоментували удар по крейсеру "Москва"

Протикорабельний ракетний комплекс 360МЦ Нептун вкотре вразив ворожий військовий корабель.

У конструкторському бюро "Луч" прокоментували успішне застосування ракетного комплексу "Нептун" проти російського крейсера "Москва". Там влучний залп по флагману ворожого флоту назвали найвищою нагородою. Про це йдеться на Facebook-сторінці КБ "Луч".

«Протикорабельний ракетний комплекс 360МЦ Нептун вкотре вразив ворожий військовий корабель. 13 квітня результати влучання двох ракет Р-360 по флагману Чорноморського флоту Російської Федерації ракетному крейсеру Москва були настільки нищівними, що цього разу офіційні російські інформаційні джерела були вимушені визнати втрату власного корабля», - зазначається в повідомленні.

В КБ "Луч" наголосили, що прийняття на озброєння та виконання серійного замовлення на комплекс 360МЦ "Нептун" - результат кропіткої праці робітників ДП "ДержККБ "Луч" та підприємств-субпідрядників.

Читайте також: Крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою Росії у війні з Україною

Нагадаємо, ЗСУ завдали ракетного удару по флагману Чорноморського флоту РФ, крейсеру "Москва". Міністерство оборони РФ підтвердило інформацію про проблеми зфлагманом Чорноморського флоту - крейсером "Москва" . В оборонному відомстві не стали уточнювати причину, обмежившись повідомленням про пожежу та детонацію боєприпасів.

Спікер Одеської ОВ Сергій Братчук заявив, що РФ може спробувати помститися за суттєве пошкодження крейсера "Москва".