UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розкрадання трьох мільйонів при будівництві бліндажів в ООС: НАБУ завершило слідство щодо чиновника Донецької області

Чиновник прийняв виконані роботи, які не відповідали проектної документації.  

Національне бюро розслідувань (НАБУ) завершило розслідування у відношенні директора департаменту капітального будівництва Донецької ОДА, якого підозрюють у нанесенні 2,87 млн грн збитку Міноборони при зведенні бліндажів в зоні ООС, повідомили в прес-службі НАБУ.

«Досудове розслідування за підозрою директора департаменту капітального будівництва Донецької ОДА в нанесенні 2,87 млн грн збитку Міністерству оборони України, завершено. 29 липня 2020 відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед направленням обвинувального акта у Вищий антикорупційний суд. Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст.  364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, чиновник прийняв виконані роботи з побудови бліндажів на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області, які не відповідали проектної документації на їх будівництво.

В результаті, побудовані інженерні фортифікаційні споруди неможливо використовувати за військовим призначенням - укриття особового складу військовослужбовців, що беруть участь в ООС.

У НАБУ уточили, що дії посадової особи завдали шкоди Міністерству оборони України на загальну суму понад 2,87 млн грн.

Наголошується, що в рамках розслідування в березні 2018 року чиновнику Донецької ОДА повідомили про підозру.

29 липня 2020 року НАБУ і САП повідомили йому про зміну підозри і завершення досудового розслідування щодо нього.

Досудове розслідування триває.

Детективи НАБУ встановлюють інші обставини вчинення злочину, в тому числі і коло осіб, які можуть бути до нього причетні.

Читайте також: Суд заарештував другого фігуранта справи про хабар НАБУ і САП з можливістю внесення застави в розмірі 84 млн гривень

Раніше САП повідомила про підозру трьом чиновникам Одеської міської ради та підприємцю у незаконному заволодінні грошима.

Чиновники і власник фірми продумали і реалізували схему з купівлею 141 га землі для розширення території місцевого кладовища. Вони оцінили ділянку в 146 млн грн, тоді як його реальна ціна була близько 15 млн грн. Вони незаконно заволоділи 131 млн грн, вивели їх і реалізували по ряду суб'єктів господарювання.