UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розгляд касації на вирок Ландіку перенесено

Касацію на вирок Вищий спецсуд спочатку мав розглянути 20 грудня 2012 року. Як повідомили у Вищому спецсуді у четвер, 18 липня, судове засідання перенесено у зв'язку з хворобою самого Ландіка.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних кримінальних справ переніс розгляд касації на вирок екс-депутату Луганської міськради Роману Ландіку, засудженому за хуліганські дії щодо фотомоделі Марії Коршунової, на 26 вересня.

Як повідомили у Вищому спецсуді у четвер, 18 липня, судове засідання перенесено у зв'язку з хворобою самого Ландіка.

Як повідомлялося, 4 липня 2011 вночі у ресторані "Баккара" в Луганську Ландік побив Коршунову. Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно депутата за ч.3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Ландік був затриманий у Краснодарі (РФ). 11 серпня Генеральна прокуратура Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України від 19 липня про видачу Україні Ландіка для притягнення до кримінальної відповідальності.

19 січня 2012 року Ленінський районний суд Луганська засудив Ландіка до трьох років позбавлення волі з відтермінуванням на два роки. Його звільнили з-під варти у залі суду.

Ландіка зобов'язали відшкодувати судові витрати, а на час виконання вироку йому заборонено залишати межі України.

27 червня Апеляційний суд Луганської області залишив чинним вирок суду.

Касацію на вирок Вищий спецсуд спочатку повинен був розглянути 20 грудня 2012. !zn

Читайте також:

На модель Коршунову завели справу за побиття Романа Ландіка

Сімейство Ландіків вимагало від Марії Коршунової повернути гроші

Ландіку дали три роки умовно