UA / RU
Підтримати ZN.ua

РосЗМІ повідомили про нібито надання "агентом СБУ" зізнавальних свідчень

Лімешко нібито готувався до місії з 2015 року і повинен був отримати за неї п'ять тисяч гривень.

Затриманий ФСБ РФ нібито "агент Служби безпеки України" Геннадій Лімешко "зізнався" у підготовці диверсій на території анексованого Росією Криму, повідомляють "РИА Новости".

При цьому джерело цієї інформації журналісти російського ЗМІ не вказують.

"Прибувши до міста Херсон 2 червня, ми зустрілися зі співробітником СБУ по Херсонській області, якого звали Андрій, який також, можливо, відомий під іменем Артур Наріманович. Потрібно було на лінії між Судаком і Новим Світом у Криму провести підрив лінії електропередачі, а також руйнування дороги шляхом обвалу каменів, а також підпал звалища біля селища Рибаче та лісового масиву біля Алушти", - цитує "зізнання" Лімешка російське видання.

Українець також нібито "зізнався" в тому, що з 2015 року "проходив підготовку у складі диверсійно-розвідувальної групи". В ній українець нібито навчався фізичної, стрілецької, тактико-спеціальної підготовки, а також вибухової справи. Група повинна була "провести низку диверсій на території "ДНР" і Криму", за цю роботу Лімешко нібито повинен був отримати п'ять тисяч гривень.

Читайте також: Опубліковано відео затримання "українського диверсанта" Лимешка в Криму

Раніше у ФСБ Росії заявили про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який нібито планував диверсії на об'єктах інфраструктури півострова.

"Український диверсант" – громадянин України Лімешко Геннадій Геннадійович, уродженець Харківської області, раніше нібито проходив службу в ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин Збройних сил України.

За версією російських силовиків, 9 серпня 2017 року він прибув у Крим, де, згідно із завданням СБУ, повинен був здійснити низку диверсій: пошкодити ЛЕП Судак – Новий Світ; підпалити лісові масиви в районі Судак - Рибаче – Алушта; створити умови для обвалу гірських порід на автотрасі Судак - Новий Світ; підпалити один з об'єктів комунального господарства в районі селища Рибаче.

Підконтрольний РФ Київський районний "суд" Сімферополя обрав затриманому в Криму українцю Геннадію Лімешку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.