UA / RU
Підтримати ZN.ua

Роскомнадзор вніс до чорного списку сайт проекту LIKBEZ. Його автори розвінчують історичні міфи

В РФ визнали, що статті українських істориків росіянам читати ні до чого.

Роскомндазор включив у "чорний список" сайт проєкту "LIKBEZ. Історичний фронт". Його учасники займаються популяризацією історії України і розвінчанням історичних міфів.

Підставою для дій російського інтернет-цензора стало рішення Наріманівського районного суду Астраханській області, винесене 29 квітня. Суд вирішив, що на сайті розміщена інформація, розповсюдження якої в Росії заборонено.

"Вітаю всіх шанувальників "Лікбезу" з 2014 року. Нас заборонив Роскомнадзор. Сайт "Лікбез" містить інформацію, яку заборонено поширювати в Російській Федерації. Доступ до likbez.org.ua на території РФ буде обмежене. У мене відчуття, що команді "Лікбезу" дали "радянський знак якості", - прокоментував дії росіян засновник і координатор проекту, старший науковий співробітник Інституту історії НАН України Кирило Галушко.

Українські історики, автори матеріалів для проекту, також вважають, що Роскомнадзор "відзначив" їхній внесок у боротьбу з російськими фейками і пропагандою.

Читайте також: ЄС допоможе Україні розвивати Приазов'я – Порошенко

Проєкт "LIKBEZ. Історичний фронт" було засновано в 2014 році. Його учасники на волонтерських засадах займаються популяризацією української історії, а також боротьбою з укоріненими історичними міфами.

В інтерв'ю ZN.UA координатор проєкту Кирило Галушко розповідав про своє бачення того, як усвідомлення українцями свого минулого може допомогти їм подолати проблеми сьогодення, про коріння українських революцій, про те, як раніше називали "ватників" і не тільки. Відеоверсію інтерв'ю з істориком можна подивитися на Youtube-каналі "Календар ZN.UA".