UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський вертоліт порушив повітряний простір України

Інцидент стався в Херсонській області.

Російський вертоліт Мі-8 порушив повітряний простір України, передає Державна прикордонна служба.

"Прикордонними нарядами Держприкордонслужби під час несення служби на косі Арабатська стрілка (Генічеський район Херсонської області) в 12.08 було виявлено вертоліт Мі-8 АМТШ (бортовий номер 068), що слідував курсом 1100 на висоті від 1000 м до 200 м з боку затоки Сиваш", – йдеться в повідомленні.

Вертоліт-порушник перетнув косу Арабатська стрілка над газорозподільною станцією, 12.10 здійснив поворот на південь над українською газодобувної платформою "Стрєлкова – 5" в Азовському морі і в 12.12 перетнув адміністративний кордон Херсонської області в бік окупованого Криму.

"Державна прикордонна служба діяла відповідно до повноважень та своєчасно поінформувала взаємодіючі і компетентні органи України", – запевнили прикордонники.

Раніше повідомлялося, що три російські вертольоти здійснювали політ в безпосередній близькості від адміністративного кордону між Кримом і Україною.

У лютому стало відомо, що Росія обладнає шість військових комплексів на кордоні з Україною. Один з них буде знаходиться в окупованому Криму.