UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський суд знову відмовився звільнити Савченко

Савченко погрожує оголосити безстрокове голодування.

Мосміськсуд визнав законним продовження до 13 лютого 2015 року строку арешту колишнього українського військовослужбовця, народного депутата України Надії Савченко.

Апеляційна колегія суду відхилила скаргу захисту українки. Адвокат Фейгін також просив звільнити Савченка під заставу в 1 млн рублів, але слідчий і прокурор заявили про те, що зміна запобіжного заходу нібито "суперечить інтересам правосуддя".

Савченко в суді заявила, що є військовополоненою, і була викраденою з території України. У відповідь суддя почав питати її про те, на якій офіційно оголошеної війни і якою воюючою стороною Савченко була взята в полон. Як відомо, в Україні бойові дії в східних регіонах офіційно називають антитерористичною операцією, в Росії категорично заперечують причетність до конфлікту.

Українка також сказала, що оголосить безстрокове голодування, якщо не буде звільнена з-під варти і якщо слідство не припинить затягувати справу.

"Дії слідства по цій справі - просто фарс. Я не винна і не скоювала злочину", - сказала Савченко, яка брала участь у засіданні по відеозв'язку.

Під час засідання у залі були присутні троє депутатів Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Григорій Немиря, Рябчин Олексій та Іван Крулько, пише Hromadske.tv. Було зачитано звернення українського парламенту до Держдумі Росії з вимогою звільнення полонених.