UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму

Українця засудили за шпигунство.

Московський міський суд Росії засудив до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство громадянина України Романа Сущенка за шпигунство в Росії. Таке рішення було винесено судом у понеділок, 4 червня, майже повністю задовільнивши вимоги російської прокуратури, яка вимагала 14 років.

"Визнати Сущенка винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ (шпигунство) і призначити йому покарання у вигляді 12 років із відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму", - оголосив у понеділок рішення суддя Олег Музиченко.

Процес у справі Сущенка проходив у закритому режимі, тому судом були оголошені тільки вступна і резолютивна частини вироку.

Водночас суд конфіскував диктофон Сущенка на користь ФСБ.

У свою чергу адвокат Сущенка Марк Фейгін заявив в Facebook, що апеляцію на рішення суду планують подати вже завтра.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". ФСБ звинуватило Сущенка у збиранні інформації про російське вторгнення в Україну

27 березня у Москві розпочалися слухання у справі Сущенка. Після оголошення обвинувального висновку український журналіст не визнав провину.