UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський шпигун Єжов не мав доступу до державної таємниці

Перекладачу Гройсмана не доручалася обробка документів із грифом "для службового користування".

Підозрюваний у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації перекладач прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов не працював з інформацією з грифом "для службового користування", йдеться у відповіді секретаріату Кабінету міністрів України на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією секретаріату Кабміну, Єжова було звільнено з посади заступника керівника протоколу прем'єра 21 грудня.

Посада, на якій перебував Єжов, не передбачала надання доступу до державної таємниці, і його не було надано Єжову.

"За інформацією протоколу прем'єр-міністра України, за час перебування на посаді обробка документів із грифом "для службового користування" Єжову Станіславу Станіславовичу не доручалася", - йдеться у відповіді на запит.

Як повідомлялося, 21 грудня СБУ затримала посадову особу Секретаріату Кабінету міністрів Станіслава Єжова за підозрою у роботі на російські спецслужби. У його обов'язки входив переклад зустрічей глави Кабміну з іноземними делегаціями. Згідно з даними слідства, Єжова завербували під час тривалого закордонного відрядження.

Як повідомили в СБУ, затриманий помічник-перекладач прем'єр-міністра України Станіслав Єжов збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.