UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російським акторам заборонили в'їзд в Україну на 10 років

Раніше двоє громадян РФ незаконно відвідували тимчасово окуповану територію Криму, де брали участь у зйомках фільму.

Акторам ліричної комедії "Ідеальний свідок" заборонили в'їзд в Україну на 10 років після того, як вони двічі намагалися перетнути молдовсько-український кордон. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Причиною, за даними прикордонників Білгород-Дністровського загону, стало те, що раніше двоє акторів незаконно відвідували тимчасово окуповану територію АР Крим, де брали участь у зйомках фільму. Після виявлення цієї інформації працівники прикордонної служби проставили їм заборону на в'їзд в Україну на найближчі 3 роки та повернули до Республіки Молдова.

Державна прикордонна служба України/Facebook

"Однак вже за декілька годин ця група іноземців знову з'явилася на українському кордоні. Цього разу вони обрали інший пункт пропуску, певно сподіваючись, що їм все ж вдасться потрапити в нашу країну. Окремі іноземці чітко розуміли про наявність у них заборони на в'їзд", - повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що громадяни РФ були затримані вдруге. На цей раз росіяни, з якими прикордонники вже спілкувалися раніше, своїми діями через умисне невиконання рішення вчинили правопорушення за ст.203-1 КУпАП та були притягнуті до відповідальності, отримавши штраф. Крім того, їм продовжили термін заборони до 10 років. Іншим 4 громадянам Росії проставлено заборону в'їзду в Україну терміном на 3 роки.

Раніше російській блогерці Олександрі Мітрошиній, яка приїздила до Києва, заборонили в'їзд в Україну на три роки через порушення правил в'їзду-виїзду в анексований Крим.

Відомо, що протягом минулого року прикордонники відмовили у в'їзді в Україну понад 7300 росіянам, стосовно яких діяла заборона в'їзду чи які перевищили термін перебування або стосовно яких була інформація про незаконне відвідування окупованих територій України.