UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська вивели з України частину техніки - Тимчук

На українській території залишається не менше 4 батальйонних тактичних груп військ Росії.

В зоні конфлікту на Донбасі впродовж ночі з 22 на 23 вересня помітно знизилася активність російських військ. Минула ніч в зоні протистояння пройшла спокійно, обстрілу позицій сил АТО не зафіксовано.

Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Разом з тим, протягом вчорашнього дня (22 вересня) залишалася напруженою ситуація в районі н.п.Луганск і Щастя (Луганська область) і н.п.Донецк, Дебальцеве, Красногорівка, Мар'їнка, Новотроїцьке, Широкіно (Донецька обл.)", - написав він.

Після виведення певної частини російських військ з Донбасу, на українській території залишається не менше 4 батальйонних тактичних груп військ РФ. "Спостерігається виведення на територію Росії певної кількості техніки, однак важкі озброєння не виводяться", - йдеться в повідомленні.

"Минула ніч в зоні протистояння минула спокійно, протягом попереднього дня членами НВФ були зроблені кілька десятків обстрілів позицій наших військ зі стрілецької зброї, мінометів, ствольної і реактивної артилерії", - зазначив Тимчук.

Також були обстріляні позиції українських військ поблизу н.п. Мар'їнка, Авдіївка, Трудівське, Гранітне, Красногорівка, Піски, Дебальцеве, Гостра могила, Шуми, Орлово-Іванівка, Приморське, Гнутово, Талаківка.

Як повідомлялося, українські сили АТО розпочали виконання положення мінських домовленостей про відвід важкого озброєння на відстань 15 км від лінії фронту. За даними РНБО, у бойовиків і в російських військах також почався аналогічний рух, "але він не такий інтенсивний".

Нагадаємо, 22 вересня Дмитро Тимчук повідомляв, що терористи ДНР і ЛНР активно готуються до продовження бойових дій на Донбасі. !zn